Åpningsfesten på Tronsvangen Seter 7. august 2016

Til tross for at det nettopp denne helgen foregikk mange andre attraktive arrangementer lokalt og i distriktet ellers, møtte omkring 130 bygdefolk og langveisfarende frem til åpningsfesten, og mange hadde med hjemmebakte kaker for anledningen.

Beboer Anne Vanem åpnet det hele med velkomstlokker på neverlur, mens musikerparet Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen fra Tolga fortsatte med variert og delvis indiskinspirert folkemusikk, til publikums store fornøyelse. Ved siden av utsøkt musisering, kan Tone og Hans Fredrik kunsten å trollbinde publikum med humor og god muntlig kommunikasjon. De fremførte sine to innslag ute på verandaen.

Operasanger Knut Stiklestad gjorde en utmerket jobb som konferansier, og geleidet behendig alle de fremmøtte gjennom hele programmet, mens han selv også opptrådte i de to klassiske innslagene, sammen med vår egen eminente “huspianist” Atmasukha Ananda. Begge disse to klassiske innslagene foregikk i konferanserommet i underetasjen, som ble stappfullt av folk. Stiklestad og Atmasukha urfremførte bl.a. tre dikt fra Snøfuglar av Sri Ananda Acharya, tonesatt av Atmasukha, som var fantastisk vakkert og rørte veldig mange.

Mellom alle musikkinnslagene ble det vist demonstrasjoner på Tai-Chi, ledet av beboer Sergi Benedito fra Spania, og demonstrasjoner på yoga, ledet av Baheerathan Vykundanathan (Thamba), opprinnelig fra Sri Lanka.

Foto av: Bjørn Pettersen